Oppskrift på julekaffe

Kaffe med kanel og muskatnøtt

Kaffe med juletema er en fantastisk måte å feire høytiden på, uansett om det er for deg selv eller for en familiesammenkomst. Det er også svært enkelt å lage din egen kopp med julekaffe, ettersom den kun krever et par ingredienser.

Kanel, muskatnøtt og vanilje er noen smaker som fungerer perfekt til denne. Faktisk, når folk tenker på julekaffe, så er kaffe med kanel det de fleste tenker på. Smør, krem og andre ingredienser hjelper til med å forbedre smaken enda mer. 

Alle typer kaffe kan bli laget om til julekaffe med riktig sett ingredienser. I denne oppskriften brukte vi SENSEO® Cappuccino ettersom den gir en kaffe som er kremaktig og sjokoladeaktig, med et deilig lag av melkeskum.

Du kan også brygge din egen kaffe eller bruke en annen SENSEO®-variant, men det er viktig at en slags type melk blir lagt til i blandingen. Dette sikrer at julekaffen din vil få den riktige konsistens og den søte smaken.

Porsjonsstørrelse: 1 kopp kaffe

Forberedelsestid: 2 minutter

Koketid: 2 minutter

Total tid: 4 minutter

Julekaffe Opskrift

Kaffe med Kanel og Muskatnød

 

Julekaffe er en fantastisk måde at fejre højtiden på, uanset om du nyder kaffen alene eller til en familiesammenkomst. Det er også ganske let at lave sin egen kop julekaffe, da det kun kræver ganske få ingredienser.

Kanel, muskatnød og vanilje er nogle smagsnuancer, der fungerer perfekt til en god julekaffe. Faktisk er kaffe med kanel, hvad de fleste tænker på, når de tænker julekaffe. Smør, fløde og andre ingredienser hjælper med at forbedre smagen endnu mere.

Enhver form for kaffe kan laves til julekaffe med de rigtige ingredienser. I denne opskrift brugte vi en SENSEO® Cappuccino Choco, da den giver en frisk kaffe der er cremet og chokoladeholdig, med et lækkert lag mælkeskum.

Du kan også brygge din egen kaffe eller bruge en anden SENSEO® variant, men det er vigtigt, at der tilsættes en slags mælk til blandingen. Dette sikrer, at din julekaffe får den rigtige tekstur og en sødere smag.

 

Portion størrelse: 1 kop kaffe

Forberedelsestid: 2 minutter

Tilberedningstid: 2 minutter

Total tid: 4 minutter

Kjøkkenutstyr:

  • SENSEO® Switch Premium

Ingredienser:

  • 1 kopp SENSEO® Cappuccino
  • 0,5 teskje kanel
  • 1 klype muskatnøtt
  • 1 klype vanilje
  • 1 spiseskje smør

 

 

 

Fremgangsmåte:

  1. Bland smør, muskatnøtt, kanel og vanilje i en liten bolle. Pisk blandingen til den blir lett og luftig.
  2. Brygg en kopp av SENSEO® Cappuccino eller en annen variant du liker.
  3. Bland smørblandingen i kaffen så snart den er ferdigbrygget, slik at den ikke blir for kald.

Merk:

Du kan også bruke andre kaffevarianter i stedet for cappuccino. En kopp av SENSEO® Classic vil gi deg et lignende resultat hvis du legger til litt melk. Det kan være vanlig, havremelk eller til og med krem.

Kalorier: 98