Opskrift på hjemmelavet Frappé

frappé med is

Denne oppskriften på frappé er perfekt for varme sommerdager når du ønsker en kopp kaffe, men også en kjølig og forfriskende drikk. Frappé er en kald og litt søt kaffedrikk, som er perfekt for når du trenger å kjøle ned.

Drikken kommer opprinnelig fra Hellas, noe som også er grunnen til hvorfor den refereres til som gresk frappé. Den opprinnelige drikken var nedkjølt, og noen hadde lagt til is, men ikke melk. Siden den gang har det blitt normen å legge til melk.

Denne oppskriften bruker også melk, ettersom det gir kaffen en bedre smak og konsistens. Melk reduserer bitterheten til kaffen, samtidig som ekstra sirup gjør kaffen søtere

Vi anbefaler at du bruker en kopp av SENSEO® Classic coffee til denne oppskriften. Blandingen av Arabica- og Robusta-bønner sikrer en diskré, men smakfull smak.

Porsjonsstørrelse: 1 kopp kaffe

Forberedelsestid: 2 minutter

Koketid: 5 minutter

Total tid: 7 minutter

Kjøkkenutstyr:

  • Blender
  • SENSEO® Switch

Ingredienser:

  • 1 kopp SENSEO®-kaffe
  • 50 ml melk
  • 2 spiseskjeer sirup
  • 5 isbiter (eller mer)

Fremgangsmåte:

  • Brygg en kopp med vanlig svart kaffe.
  • Legg alle ingrediensene i en blender.
  • Bland ingrediensene på medium hastighet til alle isbitene er knuste.
  • Sørg for å smake på frappén mens den ennå er i blenderen. Legg til mer sirup hvis du vil ha en søtere smak.

Merk:

Frappé kan enkelt tilpasses til din foretrukne smak. Ved å legge til mer melk vil drikken vil bli mer diskré i smak, mens ekstra sukker gjør den søtere.

Kalorier: 47