Oppskrift på flat white-kaffe - Hva er en flat white laget av?

Denne enkle oppskriften på flat white-kaffe sikrer en kremaktig og smakfull drikk. Vi valgte å bruke en SENSEO® Extra Strong til denne oppskriften, ettersom den legger til et ekstra lag med kremaktighet.

Flat white blir ofte forvekslet med café latte, og det er god grunn til. De to kaffedrikkene er svært like i henhold til ingredienser og forberedelse. Hovedforskjellen er at café latte blir laget ved å bruke varm melk med skum på toppen, mens flat white bruker steamet melk.

Teknisk sett blir flat white-kaffe laget med mikrobobler, noe som gir en fløyelsaktig tekstur. I tillegg har den kun et tynt lag av melk på toppen. Flat white har 0,5 centimeter av melk, mens en café latte vanligvis har mer. Dette er også hvorfor den kalles "flat", siden den har et flatt lag av melk.

Porsjonsstørrelse: 1 kopp kaffe

Forberedelsestid: 2 minutter

Koketid: 2 minutter

Total tid: 4 minutter

Kjøkkenutstyr:

  • SENSEO® Switch Premium

Ingredienser:

  • 1 kopp SENSEO® Extra Strong
  • 100 ml melk

Fremgangsmåte:

  1. Brygg en kopp av SENSEO® Extra Strong (120 ml).
  2. Steam melk til skum ved å bruke en melkesteamer. Mens melken skummer, bruker du en skje til å trekke melken fra bunnen opp til toppen. Dette sikrer en rik, kremaktig tekstur.
  3. Hell melk sakte i kaffen til det er nøyaktig 0,5 centimeter med steamet melk på toppen.

Merk:

Du kan også bruke plantebasert melk, som mandel- eller havremelk.

Kalorier: 38

Kjøp SENSEO-produkter for denne kaffeoppskriften

Flere kaffeoppskrifter

Oppskrift på cortado kaffe med honning og vaniljesirup

Denne oppskriften på Cortado-kaffe er laget med melk, honning- og vaniljesirup. Dette gjør den til en mye søtere kaffedrikk enn andre Cortado-varianter. Den mest klassiske Cortado-kaffen er laget ved å bruke SENSEO® Gold med en skvett melk.

kaffeoppskrift på Spicy Ginger Cappuccino

Gi cappuccinoen et ekstra ’kick’ med et innslag av ingefær.
Krydret ingefær passer perfekt til det myke skummet og en robust kaffe.

Oppskrift på iskaffe med karamell og banan

Iskaffe er utsøkt i seg selv, men ved å legge til favorittsmakene dine, vil den bli enda mer fornøyelig. Det er mange ingredienser som kan brukes i iskaffe, som sjokolade, banan, karamell og forskjellige siruper.