Oppskrift på flat white-kaffe - Hva er en flat white laget av?

Porsjoner: 1 kopp kaffe
Forberedelsestid + Koketid:
2 + 2 minutter
Total tid:
4 minutter
Utstyr
  • SENSEO® Switch Premium

Denne enkle oppskriften på flat white-kaffe sikrer en kremaktig og smakfull drikk. Vi valgte å bruke en SENSEO® Extra Strong til denne oppskriften, ettersom den legger til et ekstra lag med kremaktighet.

Flat white blir ofte forvekslet med café latte, og det er god grunn til. De to kaffedrikkene er svært like i henhold til ingredienser og forberedelse. Hovedforskjellen er at café latte blir laget ved å bruke varm melk med skum på toppen, mens flat white bruker steamet melk.

Teknisk sett blir flat white-kaffe laget med mikrobobler, noe som gir en fløyelsaktig tekstur. I tillegg har den kun et tynt lag av melk på toppen. Flat white har 0,5 centimeter av melk, mens en café latte vanligvis har mer. Dette er også hvorfor den kalles "flat", siden den har et flatt lag av melk.

Ingredienser

  • 1 kopp SENSEO® Extra Strong
  • 100 ml melk

Fremgangsmåte

  1. 01

    Brygg en kopp av SENSEO® Extra Strong (120 ml).

  2. 02

    Steam melk til skum ved å bruke en melkesteamer. Mens melken skummer, bruker du en skje til å trekke melken fra bunnen opp til toppen. Dette sikrer en rik, kremaktig tekstur.

  3. 03

    Hell melk sakte i kaffen til det er nøyaktig 0,5 centimeter med steamet melk på toppen.