Oppskrift på pumpkin spice latte - Gresskarsirup

Porsjoner: 1 kopp kaffe
Forberedelsestid + Koketid minutter:
10 + 40 minutter
Total tid:
50 minutter
Utstyr
  • SENSEO® Switch

Pumpkin Spice latte er en kaffevariant som først ble skapt i 2003. Den har blitt en svært populær drikk siden den først ble skapt. Pumpkin Spice latte har blitt en høsttradisjon for mange, ettersom disse smakene kan minne en om den årstiden.

Det er ikke så vanskelig å lage din egen helt hjemmelagde krydrede gresskarlatte som du tror. Gresskarsirupen trenger litt forberedelse, men et enkelt parti vil gi nok sirup til mange porsjoner.

Vi anbefaler at du bruke en SENSEO® Café Latte kaffepute, ettersom denne legger en kremaktig konsistens og et smakfullt lag av melkeskum til i drikken din. Du kan også runde av drikken din med et ekstra lag av pisket krem og drysset kanel på toppen.

Ingredienser

  • 0,5 rød hokkaidogresskar
  • 150 ml vann
  • 120 gram sukker
  • 1 spiseskje kanel
  • 0,5 teskje muskatnøtt
  • 1 klype kryddernellik
  • 1 klype malt ingefær
  • SENSEO® Café Latte

Fremgangsmåte

  1. 01

    Kutt hokkaidoen din i 2 deler. Du trenger bare halve til denne oppskriften, så sørg for å legge den delen du ikke skal bruke i kjøleskapet.

  2. 02

    Fjern det indre kjøttet og frøene i hokkaidoen.

  3. 03

    Forvarm ovnen til 180 grader og bak hokkaidoen i 30-40 minutter, eller til den er svært mør.

  4. 04

    Mos hokkaidoen grundig til den får en pastalignende konsistens.

  5. 05

    Bruk en morter til å knuse kryddernelliker og muskatnøtt.

  6. 06

    Legg vann og sukker i en liten kjele. Skru opp varmen og la den småkoke til sukkeret er helt oppløst.

  7. 07

    Legg kryddernellik, muskatnøtt, kanel, ingefær og gresskarpasta i kjelen. La den småkoke i 15-20 minutter. Sørg for at det ikke brenner seg ved å røre ofte.

  8. 08

    La sirupen kjøles ned litt før du siler den ned i en glassbeholder.

  9. 09

    Brygg en kopp av SENSEO® Café Latte, og legg til 2-3 skjeer med gresskarsirup.